Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Specijalni tužilac poziva sve građane da prijave koruptivno ponašanje

19.02.2020.

Policijski službenici Odjeljenja za privredni kriminalitet PU Banja Luka N.G. i J.F. koji su juče lišeni  slobode zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo  primanje mita, sprovedeni su  u prostorije Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Isti će danas biti ispitani od strane republičkog javnog tužioca, nakon čega će tužilac odlučiti da li će Okružnom sudu u Banjaluci  protiv osumnjičenih predložiti određivanje mjere pritvora.

Specijalni tužilac poziva sve građane da Posebnom odjeljenju Republičkog javnog tužilaštva  odmah prijave svako službeno lice, na bilo kojem nivou vlasti,  koje od njih zahtijeva novac, poklon ili bilo kakvu drugu korist kao protivnaknadu za obavljanje ili neobavljanje službene radnje, jer od blagovremenog prijavljivanja krivičnog djela i prikupljanja dokaza, zavisi i uspješno procesuiranje  počinilaca ovih krivičnih djela.

Prijavljivanje koruptivnih krivičnih djela nakon što se ista izvrše, zbog propuštanja da se prikupe zakoniti dokazi, vrlo rijetko mogu dovesti do podizanja optužnice i donošenja osuđujuće presude.
 
Svi građani koji prijave  krivično djelo biće zaštićeni u skladu sa  pozitivnim zakonskim propisima.


Vijest je napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh