• logo
 • osnovna stranica
 • Republičko javno tužilaštvo
  Republike Srpske

  Idi na sadržaj
  BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

  Aktuelnosti

  Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

  Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

  Okružni sud u Banjaluci presudom od 26.01.2023. godine oglasio je krivim Lukić Nebojšu, bivšeg šefa Sektora za implementaciju projekata u Fondu za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, te člana Komisije za sprovođenje Javnog konkursa za dodjeljivanje sredstava Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske za sufinansiranje programa i projekata iz oblasti zaštite životne sredine, zbog krivičnih djela Primanje mita i Trgovina uticajem. 03.02.2023.
  U Republičkom javnom tužilaštvu dana 24. i 25.10.2022. godine održana je interna edukacija javnog nastupa čiji je cilj da polaznici unaprijede vještine jasnog, transparentnog i sveobuhvatnog komuniciranja sa javnošću, vodeći računa da navedena komunikacija bude zasnovana na osnovnim ključnim načelima i standardima iz oblasti odnosa sa javnošću.25.10.2022.
  Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Okružnog suda u Banja Luci kojom su Mirko Stojčinović i Borislav Jeličić oglašen krivim zbog krivičnog djela Zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja, a kojom je Mirku Stojčinoviću izrečena kazna zatvora u trajanju od dvije godine i 6 mjeseci, a Borislavu Jeličiću kazna zatvora u trajanju od 9 mjeseci. 18.10.2022.
  Okružni sud u Banjaluci donio je rješenje kojim je protiv osumnjičenog Milana Novitovića, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, umjesto mjere pritvora izrekao mjere zabrane i to mjeru zabrane obavljanja službene dužnosti v.d. direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske i mjeru zabrane sastajanja i kontaktiranja sa licima: N.Ć, D.K, P.S, Ž. J, A.M, A.D, Ž.L, A.T, LJ.S, R. V, A.Š. i Ž. Đ.29.09.2022.
  Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala uputilo je danas sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci, prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv Milana Novitovića, v.d. direktora u Republičkoj upravi civilne zaštite Republike Srpske, zbog osnovane sumnje da je učinio krivično djelo Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.28.09.2022.
  • 1 - 6 / 87
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15