Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Zbog krivičnog djela Napad na sudiju ili javnog tužioca optuženo jedno lice

14.10.2019.

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je 24.09.2019.godine Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv Nović Gorana zbog krivičnog djela  Napad na sudiju ili javnog tužioca.

Optuženom  se stavlja na teret da je  05.07.2019. godine u 19.32 časa, u Derventi, putem svog mobilnog telefona,  na mobilni telefon  Z.S iz Dervente, oca oštećene okružne javne tužiteljice iz  Doboja, znajući da  je on otac oštećene, poslao  SMS poruku  prijetećeg sadržaja, o kojoj poruci je otac javne tužiteljice istu odmah obavijestio, što je izazvalo uznemirenost i strah kod oštećene i njene porodice.

Optužnicom je predloženo da se Nović Goranu ukine pritvor i isti pusti na slobodu, te da sud prema istom odredi mjeru zabrana napuštanja boravišta, te kao dodatnu mjeru naredi privremeno oduzimanje putnih isprava uz zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korišćenja lične karte za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine.
 
NAPOMENA
„ Potvrđivanje optužnice protiv određenog lica ne znači da je to lice zaista i odgovorno za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pavosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.“


Vijest je napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh