Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Potvrđena optužnica protiv Marka Šabića zbog ubistva policijskog službenika i pokušaja ubistva drugog lica

13.09.2019.

 

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je 12.09.2019.godine Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv Marka Šabića zbog  krivičnog djela Teško ubistvo na štetu policijskog službenika S.T iz Prijedora,  u sticaju sa krivičnim djelom Ubistvo u pokušaju  na štetu  V.Š.

Optužnica Šabića tereti da je dana 21.04.2019. godine u vremenskom periodu od 18.50 do 19.15 časova u mjestu Gornja Ravska, opština Prijedor, ispred porodične kuće, nakon verbalnog sukoba sa suprugom, napao svog oca  koji je pokušao da stane u odbranu svoje snahe, zadavši mu s leđa  više uboda nožem.

Nakon što je o ovom događaju obavještena policija, na lice mjesta  došao je policijski službenik S.T. kojem je optuženi Šabić po njegovom ulasku u kuću, nanio teške tjelesne povrede u predjelu stomaka, pucajući iz vatrenog oružja, lovačke puške – sačmarice, iz neposredne blizine, od kojih povreda je isti i preminuo.

Optuženi se nalazi u pritvoru, a optužnicom je predloženo da mu se pritvor produži do okončanja glavnog preteresa.
 


NAPOMENA
„ Potvrđivanje optužnice protiv određenog lica ne znači da je to lice zaista i odgovorno za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pavosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.“


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh