Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Tužilaštvo predložilo određivanje mjere pritovora protiv osumnjičenog D.Đ. zbog prijetnji upućenih sudiji Okružnog suda u Banjaluci

16.08.2019.

 

Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala uputilo je  sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci, prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenog D.Đ. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Napad na sudiju ili javnog tužioca.

Osumnjičeni se tereti da je sudiji Okružnog suda u Banjaluci  putem pošte, na adresu Okružnog suda u Banjaluci (na ruke sudije) uputio pismo sa prijetećim sadržajem.

Sudija kojoj su upućene prijetnje bila je predsjednik sudskog vijeća u krivičnom postupku protiv D.Đ. i drugih  u kojem je 2011. godine donesena presuda  i na osnovu koje je D.Đ. oglašen krivim zbog učinjenog krivičnog djela Orgnaizovani kriminal,  a u vezi sa krivičnim djelom Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga po kojoj je istom izrečena kazna zatvora u trajanju od 8 godina i 6 mjeseci.

Republički javni tužilac mjeru pritvora zatražio je zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da će osumnjičeni boravkom na slobodi učiniti krivično djelo kojim prijeti.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh