Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Potvrđena optužnica protiv četiri lica zbog trgovine narkoticima

31.07.2019.

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je 23.07.2019.godine Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv Erceg Davora, Tutnjilović Sergeja i Erceg Željke zbog krivičnog djela Izvršenje krivičnog djela u sastavu kriminalnog udruženja,  a u vezi sa krivičnim djelom Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga, a protiv Erceg Davora i u sticaju sa krivičnim djelom Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Optužnica je podignuta i protiv Prolić Nikole zbog krivičnog djela Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

Prema navodima optužnice Erceg Davor, Erceg Željka i Tutnjilović Sergej su tokom 2018. godine i početkom 2019. godine, na osnovu prethodnog zajedničkog dogovora, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, kao pripadnici grupe, na području Republike Srpske i to na području Gradiške i okolnih mjesta kao i na području Hercegovine vršili  neovlašćenu proizvodnju, nabavku, ilegalno skladištenje, transport i prodaju opojne droge marihuana i spid, a sve  u svrhu dalje prodaje iste zainteresovanim kupcima na području Republike Srpske.

Optužnicom je predloženo da se Tutnjilović Sergeju, Erceg Željki i Erceg Davoru, koji se nalaze u pritvoru, pritvor  istima produži do okončanja glavnog pretresa.

Dva lica za koje  postoje osnovi sumnje da su pripadnici iste grupe nalaze se u bjekstvu i za njima se intenzivno traga.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh