Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Tužilaštvo predložilo produženje mjere pritvora protiv osumnjičenog R.G. zbog krivičnog djela Teško ubistvo

04.06.2019.

Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala uputilo je  vijeću Okružnog suda u Banjaluci prijedlog za produženje mjere pritvora protiv osumnjičenog R.G. zbog postajanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Teško ubistvo na štetu banjalučkog preduzetnika Slaviše Krunića.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je obezbjeđivao informacije o kretanju i navikama oštećenog Slaviše Krunića te iste stavljao na raspolaganje pokojnom Kovačević Željku, a sve u cilju pronalaska pogodnog trenutka i mjesta radi izvršenja krivičnog djela.

Republički javni tužilac produženje mjere pritvora predložio je zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saizvršioca krivičnog djela, zbog težine krivičnog djela, načina izvršenja i posljedica krivičnog djela, te svih drugih okolnosti koje ukazuju da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh