Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

 

Optužnice

Devet lica optuženo za nedozvoljenu nabavku vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija kao i neovlašćenu nabavku i prodaju lijekova

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je 27.12.2018. godine Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv devet lica zbog postojanja osnovane sumnje da su vršili nedozvoljenu nabavku vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija kao i neovlašćenu nabavku i prodaju lijekova.

31.12.2018.

Opštinski tržišni inspektor optužen za Primanje mita

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je 22.11.2018. godine Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv Damira Ševića zbog krivičnog djela Primanje mita.

27.11.2018.

Policijski službenik optužen za Primanje mita 20.09.2018.

više

Pozdravna riječ

Riječ glavnog republičkog javnog tužilaštva

Zakonom o javnim tužilaštvima, tužilaštva su definisana kao samostalni državni organi koji u okviru propisanih prava i dužnosti preduzimaju zakonom određene mjere u pogledu otkrivanja i gonjenja učinilaca krivičnih djela i ulažu pravne lijekove radi zaštite zakonitosti.

21.04.2017.

više

Brzi linkovi
Često postavljana pitanja

Kako ocjenjujete rad tužilaštava nakon provedene reforme i šta je najznačajnije urađeno?

Značajno je unaprijeđen rad tužilaštava u pogledu efikasnijeg vođenja i završavanja istraga, ali moramo biti svjesni da ima i opravdanih kritika, posebno kada je riječ o kvalitetu i brzini vođenja istraga.

03.09.2010.

Nerijetko se čuju kritike da su tužilaštva najslabija karika u pravosudnom sistemu?

Tužilaštva nisu najslabija karika u lancu pravosuđa ili institucija koje se bore protiv kriminala, ali jesu dežurni krivac i alibi za sve one koji ne rade svoj posao kako treba.

03.09.2010.

više