Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

 

Optužnice

Zbog davanja mita policijskim službenicima, optuženo jedno lice

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala dana 29.08.2018. godine podiglo protiv Palačković Ognjena zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično djelo Davanje mita.

03.09.2018.

Zbog prijetnji ubistvom predsjedniku sudskog vijeća, optuženo jedno lice

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je 30.08.2018. godine Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv Šarčević Milka zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično djelo Napad na sudiju i javnog tužioca.

03.09.2018.

Zbog krivičnog djela Trgovina uticajem optuženo jedno lice 18.06.2018.

više

Pozdravna riječ

Riječ glavnog republičkog javnog tužilaštva

Zakonom o javnim tužilaštvima, tužilaštva su definisana kao samostalni državni organi koji u okviru propisanih prava i dužnosti preduzimaju zakonom određene mjere u pogledu otkrivanja i gonjenja učinilaca krivičnih djela i ulažu pravne lijekove radi zaštite zakonitosti.

21.04.2017.

više

Brzi linkovi
Često postavljana pitanja

Kako ocjenjujete rad tužilaštava nakon provedene reforme i šta je najznačajnije urađeno?

Značajno je unaprijeđen rad tužilaštava u pogledu efikasnijeg vođenja i završavanja istraga, ali moramo biti svjesni da ima i opravdanih kritika, posebno kada je riječ o kvalitetu i brzini vođenja istraga.

03.09.2010.

Nerijetko se čuju kritike da su tužilaštva najslabija karika u pravosudnom sistemu?

Tužilaštva nisu najslabija karika u lancu pravosuđa ili institucija koje se bore protiv kriminala, ali jesu dežurni krivac i alibi za sve one koji ne rade svoj posao kako treba.

03.09.2010.

više