Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

 

Optužnice

Potvrđena optužnica protiv četiri lica za zloupotrebe u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdilo je optužnicu koju je 29.12.2017. godine Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv Deurić Aleksandra, pomoćnika direktora za osnivanje i održavanje katastra nepokretnosti u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske zbog krivičnog djela Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i drugih.

15.01.2018.

Potvrđena optužnica protiv dva lica zbog krivičnog djela Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala dana 02.10.2017. godine podiglo protiv Stojčinović Mirka i Jeličić Borislava zbog krivičnog djela Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

12.10.2017.

Potvrđena optužnica protiv više lica u predmetu „Balkan Investment banka“ 01.09.2017.

više

Pozdravna riječ

Riječ glavnog republičkog javnog tužilaštva

Zakonom o javnim tužilaštvima, tužilaštva su definisana kao samostalni državni organi koji u okviru propisanih prava i dužnosti preduzimaju zakonom određene mjere u pogledu otkrivanja i gonjenja učinilaca krivičnih djela i ulažu pravne lijekove radi zaštite zakonitosti.

21.04.2017.

više

Brzi linkovi
Često postavljana pitanja

Kako ocjenjujete rad tužilaštava nakon provedene reforme i šta je najznačajnije urađeno?

Značajno je unaprijeđen rad tužilaštava u pogledu efikasnijeg vođenja i završavanja istraga, ali moramo biti svjesni da ima i opravdanih kritika, posebno kada je riječ o kvalitetu i brzini vođenja istraga.

03.09.2010.

Nerijetko se čuju kritike da su tužilaštva najslabija karika u pravosudnom sistemu?

Tužilaštva nisu najslabija karika u lancu pravosuđa ili institucija koje se bore protiv kriminala, ali jesu dežurni krivac i alibi za sve one koji ne rade svoj posao kako treba.

03.09.2010.

više