Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

 

Optužnice

Zbog krivičnog djela Trgovina uticajem optuženo jedno lice

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je 11.06.2018. godine Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv Brković Zorana zbog krivičnog djela Trgovina uticajem iz člana 353.stav 1. Krivičnog zakona Republike Srpske.

18.06.2018.

Zbog pokušaja ubistva policijskih službenika optužena dva lica

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je 04.06.2018. godine Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv Mustafe Hasanbašića zbog krivičnog djela Teško ubistvo u pokušaju iz člana 125. stav 1. tačka 8. Krivičnog zakonika RS u vezi sa članom 22. istog Zakona.

06.06.2018.

Jedno lice optuženo za krivično djelo Organizovani kriminal 22.05.2018.

više

Pozdravna riječ

Riječ glavnog republičkog javnog tužilaštva

Zakonom o javnim tužilaštvima, tužilaštva su definisana kao samostalni državni organi koji u okviru propisanih prava i dužnosti preduzimaju zakonom određene mjere u pogledu otkrivanja i gonjenja učinilaca krivičnih djela i ulažu pravne lijekove radi zaštite zakonitosti.

21.04.2017.

više

Brzi linkovi
Često postavljana pitanja

Kako ocjenjujete rad tužilaštava nakon provedene reforme i šta je najznačajnije urađeno?

Značajno je unaprijeđen rad tužilaštava u pogledu efikasnijeg vođenja i završavanja istraga, ali moramo biti svjesni da ima i opravdanih kritika, posebno kada je riječ o kvalitetu i brzini vođenja istraga.

03.09.2010.

Nerijetko se čuju kritike da su tužilaštva najslabija karika u pravosudnom sistemu?

Tužilaštva nisu najslabija karika u lancu pravosuđa ili institucija koje se bore protiv kriminala, ali jesu dežurni krivac i alibi za sve one koji ne rade svoj posao kako treba.

03.09.2010.

više