Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

mail print fav manja slovaveća slova

Zbog krivičnog djela Davanje mita, optuženo jedno lice

05.03.2019.


Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je  01.03.2019. godine Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv Memić Seada zbog krivičnog djela Davanje mita.

Optužnica Memića tereti da je dana 04.11.2018. godine u mjestu Pukiš, opština Lopare, upravljajući teretnim motornim vozilom nakon što je, radi kontrole vozila i vozača, zaustavljen od strane policijskog službenika, istom nudio novac kako ne bi izdao prekršajni nalog za počinjeni prekršaj, čime je počinio krivično djelo Davanje mita.

Kako je policijski službenik u više navrata odbio da primi  ponuđeni novac, Memić je odbivši da potpiše prekršajni nalog,  novac bacio  na haubu službenog policijskog vozila  nakon čega se svojim vozilo udaljio u pravcu Čelića.
 
O navedenom događaju policijski službenik obavijestio je šefa smjene policijske stanice Lopare.


NAPOMENA
„ Potvrđivanje optužnice protiv određenog lica ne znači da je to lice zaista i odgovorno za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pavosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.“


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh