Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

mail print fav manja slovaveća slova

Zbog krivičnog djela Trgovina uticajem optuženo jedno lice

18.06.2018.

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je 11.06.2018. godine Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv Brković Zorana zbog krivičnog djela Trgovina uticajem iz člana 353.stav 1. Krivičnog zakona Republike Srpske.

Optužnica Brkovića tereti da je u toku 2012. godine u Derventi, kao vozač zaposlen u JZU Dom zdravlja Derventa, od Tadić Zorke iz Dervente tražio novčani iznos od 5.000 KM da bi korišćenjem svog pretpostavljenog uticaja koji je tvrdio da ima kod direktora Doma zdravlja, posredovao da Tadić Zorka dobije zaposlenje u ovoj zdravstvenoj ustanovi na radnom mjestu medicinske sestre.

Brković je od iste tražio da mu odmah preda novčani iznos od 3.000 KM, a preostali novčani iznos od 2.000 nakon što ista dobije zaposlenje, s obzirom da, kako je predstavio,  novčani iznos od 3.000 KM ide za direktora Doma zdravlja.

Dana  11.05.2012. godine, Brković je od Tadić Zorke primio novčani iznos od 3.000 KM, kojeg je ista obezbjedila po osnovu kredita kod mikrokreditne organizacije, od kojeg je vratio 500 KM, a preostali iznos od 2.500 KM prisvojio za sebe.
 

NAPOMENA
„ Potvrđivanje optužnice protiv određenog lica ne znači da je to lice zaista i odgovorno za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pavosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.“


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh