Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Директор Основне школе „Вук Караџић“ Омарска признао извршење кривичних дјела примање мита и злоупотреба службеног положаја или овлашћења

11.12.2020.

У просторијама Републичког јавног тужилаштва, Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала данас је испитано лице В.С. због постојања основа сумње да је починио кривична дјела примање мита и злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

Изјашњавајући се на околности извршења кривичних дјела, у присуству свог браниоца, В.С. је признао кривична дјела за која се сумњичи, након чега је пуштен да се брани са слободе, јер нису постојали законски разлози за одређивање мјере притвора. 

Наведено лице се сумњичи да је  дана 10.12.2020. године  у својству директора Основне школе „Вук Караџић„ Омарска учинио кривична дјела примање мита и злоупотреба службеног положаја или овлашћења на начин да је од раднице ове школе, запослене на одређено вријеме,  захтијевао новчани износ  у висини од 2.000,00 КМ од којег новчаног износа је примио 1.000,00 КМ, а преостали износ требао је да прими до марта 2021. године, а све у намјери да искориштавањем свог службеног положаја  прибави себи или другим лицима противправну имовинску корист.  

Осумњичени је јуче лишен слободе у оперативној акцији  коју су реализовали полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са припадницима Полицијске управе Приједор, а под надзором Републичког јавног тужилаштва.


Vijest je napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh