Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Специјални тужилац позива све грађане да пријаве коруптивно понашање

19.02.2020.

Полицијски службеници Одјељења за привредни криминалитет ПУ Бања Лука Н.Г. и Ј.Ф. који су јуче лишени  слободе због постојања основа сумње да су извршили кривично дјело  примање мита, спроведени су  у просторије Републичког јавног тужилаштва, Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала.

Исти ће данас бити испитани од стране републичког јавног тужиоца, након чега ће тужилац одлучити да ли ће Окружном суду у Бањалуци  против осумњичених предложити одређивање мјере притвора.

Специјални тужилац позива све грађане да Посебном одјељењу Републичког јавног тужилаштва  одмах пријаве свако службено лице, на било којем нивоу власти,  које од њих захтијева новац, поклон или било какву другу корист као противнакнаду за обављање или необављање службене радње, јер од благовременог пријављивања кривичног дјела и прикупљања доказа, зависи и успјешно процесуирање  починилаца ових кривичних дјела.

Пријављивање коруптивних кривичних дјела након што се иста изврше, због пропуштања да се прикупе законити докази, врло ријетко могу довести до подизања оптужнице и доношења осуђујуће пресуде.
 
Сви грађани који пријаве  кривично дјело биће заштићени у складу са  позитивним законским прописима.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh