Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Потврђена оптужница против Марка Шабића због убиства полицијског службеника и покушаја убиства другог лица

13.09.2019.

 

Судија за претходно саслушање Окружног суда у Бањалуци потврдио је оптужницу коју је 12.09.2019.године Републичко јавно тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала подигло против Марка Шабића због  кривичног дјела Тешко убиство на штету полицијског службеника С.Т из Приједора,  у стицају са кривичним дјелом Убиство у покушају  на штету  В.Ш.

Оптужница Шабића терети да је дана 21.04.2019. године у временском периоду од 18.50 до 19.15 часова у мјесту Горња Равска, општина Приједор, испред породичне куће, након вербалног сукоба са супругом, напао свог оца  који је покушао да стане у одбрану своје снахе, задавши му с леђа  више убода ножем.

Након што је о овом догађају обавјештена полиција, на лице мјеста  дошао је полицијски службеник С.Т. којем је оптужени Шабић по његовом уласку у кућу, нанио тешке тјелесне повреде у предјелу стомака, пуцајући из ватреног оружја, ловачке пушке – сачмарице, из непосредне близине, од којих повреда је исти и преминуо.

Оптужени се налази у притвору, а оптужницом је предложено да му се притвор продужи до окончања главног претереса.
 


НАПОМЕНА
„ Потврђивање оптужнице против одређеног лица не значи да је то лице заиста и одговорно за почињење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело док се павоснажном пресудом не утврди његова кривица.“


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh