Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Тужилаштво предложило одређивање мјере притовора против осумњиченог Д.Ђ. због пријетњи упућених судији Окружног суда у Бањалуци

16.08.2019.

 

Републичко јавно тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала упутило је  судији за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци, приједлог за одређивање мјере притвора против осумњиченог Д.Ђ. због постојања основане сумње да је починио кривично дјело Напад на судију или јавног тужиоца.

Осумњичени се терети да је судији Окружног суда у Бањалуци  путем поште, на адресу Окружног суда у Бањалуци (на руке судије) упутио писмо са пријетећим садржајем.

Судија којој су упућене пријетње била је предсједник судског вијећа у кривичном поступку против Д.Ђ. и других  у којем је 2011. године донесена пресуда  и на основу које је Д.Ђ. оглашен кривим због учињеног кривичног дјела Оргнаизовани криминал,  а у вези са кривичним дјелом Неовлашћена производња и промет опојних дрога по којој је истом изречена казна затвора у трајању од 8 година и 6 мјесеци.

Републички јавни тужилац мјеру притвора затражио је због опасности од бјекства и опасности да ће осумњичени боравком на слободи учинити кривично дјело којим пријети.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh