Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Потврђена оптужница против четири лица због трговине наркотицима

31.07.2019.

Судија за претходно саслушање Окружног суда у Бањалуци потврдио је оптужницу коју је 23.07.2019.године Републичко јавно тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала подигло против Ерцег Давора, Тутњиловић Сергеја и Ерцег Жељке због кривичног дјела Извршење кривичног дјела у саставу криминалног удружења,  а у вези са кривичним дјелом Неовлашћена производња и промет опојних дрога, а против Ерцег Давора и у стицају са кривичним дјелом Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Оптужница је подигнута и против Пролић Николе због кривичног дјела Неовлашћена производња и промет опојних дрога.

Према наводима оптужнице Ерцег Давор, Ерцег Жељка и Тутњиловић Сергеј су током 2018. године и почетком 2019. године, на основу претходног заједничког договора, у намјери прибављања противправне имовинске користи, као припадници групе, на подручју Републике Српске и то на подручју Градишке и околних мјеста као и на подручју Херцеговине вршили  неовлашћену производњу, набавку, илегално складиштење, транспорт и продају опојне дроге марихуана и спид, а све  у сврху даље продаје исте заинтересованим купцима на подручју Републике Српске.

Оптужницом је предложено да се Тутњиловић Сергеју, Ерцег Жељки и Ерцег Давору, који се налазе у притвору, притвор  истима продужи до окончања главног претреса.

Два лица за које  постоје основи сумње да су припадници исте групе налазе се у бјекству и за њима се интензивно трага.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh