Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Због кривичног дјела Напад на судију или јавног тужиоца оптужено једно лице

17.06.2019.

Судија за претходно саслушање Окружног суда у Бањалуци потврдио је оптужницу коју је 30.05.2019.године Републичко јавно тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала подигло против Страживук Синише због  због кривичног дјела  Напад на судију или јавног тужиоца.

Оптуженом  се ставља на терет да је дана 03.11.2018. године, путем интернет апликације „Viber“   озбиљно запријетио убиством, употребом оружја, судији Окружног суда у Бања Луци, на начин да је у временском периоду од 14,54 часова до 22,18 часова са свог мобилног телефона на њен мобилни телефон слао поруке које је иста схватила као озбиљне пријетње.

Судија за вријеме упућивања пријетећих порука поступала је као предсједник вијећа Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала у кривичном предмету који се води против оптуженог и других лица, због кривичног дјела Организовани криминал  у вези са кривичним дјелом Разбојништво.

Рочиште о изјашњењу оптуженог о кривици заказано је за 27.06.2019. године.


НАПОМЕНА
„ Потврђивање оптужнице против одређеног лица не значи да је то лице заиста и одговорно за почињење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело док се павоснажном пресудом не утврди његова кривица.“


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh