Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Zbog krivičnog djela Napad na sudiju ili javnog tužioca optuženo jedno lice

17.06.2019.

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je 30.05.2019.godine Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv Straživuk Siniše zbog  zbog krivičnog djela  Napad na sudiju ili javnog tužioca.

Optuženom  se stavlja na teret da je dana 03.11.2018. godine, putem internet aplikacije „Viber“   ozbiljno zaprijetio ubistvom, upotrebom oružja, sudiji Okružnog suda u Banja Luci, na način da je u vremenskom periodu od 14,54 časova do 22,18 časova sa svog mobilnog telefona na njen mobilni telefon slao poruke koje je ista shvatila kao ozbiljne prijetnje.

Sudija za vrijeme upućivanja prijetećih poruka postupala je kao predsjednik vijeća Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala u krivičnom predmetu koji se vodi protiv optuženog i drugih lica, zbog krivičnog djela Organizovani kriminal  u vezi sa krivičnim djelom Razbojništvo.

Ročište o izjašnjenju optuženog o krivici zakazano je za 27.06.2019. godine.


NAPOMENA
„ Potvrđivanje optužnice protiv određenog lica ne znači da je to lice zaista i odgovorno za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pavosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.“


Vijest je napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh