Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Оптужено једно лице за организовање злочиначког удружења које је на подручју Билеће вршило кривична дјела изнуде и отмице

06.05.2019.

 

Судија за претходно саслушање Окружног суда у Бањалуци потврдио је оптужницу коју је Републичко јавно тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала  дана 30.04.2019. године подигло против Вујовић Миљана због кривичних дјела Злочиначко удружење у стицају са кривичним дјелима Отмица у покушају и Тешко убиство.

Према наводима оптужнице исти се терети да је током прве половине септембра мјесеца 2016. године, на подручју Билеће, организовао злочиначко удружење које је имало за циљ вршење кривичних дјела изнуде и отмице, чији су чланови постали Ђорђе Радмиловић, Срђан Денда, Гаврило Бјелица и још једно, за сада, неидентификовано лице, а потом и осмислио план да заједно са Радмиловић Ђорђем, Денда Срђаном и још једним, за сада непознатим лицем отме, а затим и убије Петра Бајчетића из Билеће због међусобних нерашчишћених односа, који је и реализован.

Осумњичени се налази у притвору који му је изречен након што је лишен слободе на основу међународне потјернице.Оптужницом је предложено да се истом притвор продужи.

Против чланова злочиначког удружења поступци су већ правоснажно окончани.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh