Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Optuženo jedno lice za organizovanje zločinačkog udruženja koje je na području Bileće vršilo krivična djela iznude i otmice

06.05.2019.

 

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala  dana 30.04.2019. godine podiglo protiv Vujović Miljana zbog krivičnih djela Zločinačko udruženje u sticaju sa krivičnim djelima Otmica u pokušaju i Teško ubistvo.

Prema navodima optužnice isti se tereti da je tokom prve polovine septembra mjeseca 2016. godine, na području Bileće, organizovao zločinačko udruženje koje je imalo za cilj vršenje krivičnih djela iznude i otmice, čiji su članovi postali Đorđe Radmilović, Srđan Denda, Gavrilo Bjelica i još jedno, za sada, neidentifikovano lice, a potom i osmislio plan da zajedno sa Radmilović Đorđem, Denda Srđanom i još jednim, za sada nepoznatim licem otme, a zatim i ubije Petra Bajčetića iz Bileće zbog međusobnih neraščišćenih odnosa, koji je i realizovan.

Osumnjičeni se nalazi u pritvoru koji mu je izrečen nakon što je lišen slobode na osnovu međunarodne potjernice.Optužnicom je predloženo da se istom pritvor produži.

Protiv članova zločinačkog udruženja postupci su već pravosnažno okončani.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh