Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Једно лице оптужено за кривично дјело Тешко убиство

24.03.2021.

Судија за претходно саслушање Окружног суда у Бањалуци потврдио је оптужницу коју је 22.03.2021. године Републичко јавно тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала подигло против Синише Шакића због кривичног дјела Тешко убиство, а на штету оштећеног С.Ћ.

Оптужница Шакића терети да је заједно и по претходном договору са НН лицем, у претходном временском периоду, а прије 15.05.2020.године  набавио мотоцикл и исти искористио за извиђање лица мјеста на којем су оштећеног планирали лишити живота, као и аутоматско ватрено оружје и муницију којим ће извршити дјело. 

Исти су потом подесним алатом и предузетим радњама прилагодили двије локације на лицу мјеста, у Драгочају, у пошумљеном појасу поред локалног пута који су користили за своје скривање и скривање мотоцикла, те за осматрање и извршење кривичног дјела, а затим дана 15.05.2020. године око 11.15 часова у мјесту Драгочај, засеок Кочићи, у засједи сачекали оштећеног  С.Ћ који је наишао путем, возећи властито путничко моторно возило, те по возилу испалили најмање 22 хица из два аутоматска оружја, која су оштећеном нанијела тешке и по живот опасне повреде, усљед којих је наступила тренутна смрт, а починиоци дјела се мотоциклом удаљили у непознатом правцу.

Оптужени се налази у притвору, а оптужницом је предвиђено да се истом притвор продужи до окончања главног претреса. 


НАПОМЕНА
„ Потврђивање оптужнице против одређеног лица не значи да је то лице заиста и одговорно за почињење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело док се правоснажном пресудом не утврди његова кривица.“


Vijest je napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh