Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Jedno lice optuženo za krivično djelo Teško ubistvo

24.03.2021.

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je 22.03.2021. godine Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv Siniše Šakića zbog krivičnog djela Teško ubistvo, a na štetu oštećenog S.Ć.

Optužnica Šakića tereti da je zajedno i po prethodnom dogovoru sa NN licem, u prethodnom vremenskom periodu, a prije 15.05.2020.godine  nabavio motocikl i isti iskoristio za izviđanje lica mjesta na kojem su oštećenog planirali lišiti života, kao i automatsko vatreno oružje i municiju kojim će izvršiti djelo. 

Isti su potom podesnim alatom i preduzetim radnjama prilagodili dvije lokacije na licu mjesta, u Dragočaju, u pošumljenom pojasu pored lokalnog puta koji su koristili za svoje skrivanje i skrivanje motocikla, te za osmatranje i izvršenje krivičnog djela, a zatim dana 15.05.2020. godine oko 11.15 časova u mjestu Dragočaj, zaseok Kočići, u zasjedi sačekali oštećenog  S.Ć koji je naišao putem, vozeći vlastito putničko motorno vozilo, te po vozilu ispalili najmanje 22 hica iz dva automatska oružja, koja su oštećenom nanijela teške i po život opasne povrede, usljed kojih je nastupila trenutna smrt, a počinioci djela se motociklom udaljili u nepoznatom pravcu.

Optuženi se nalazi u pritvoru, a optužnicom je predviđeno da se istom pritvor produži do okončanja glavnog pretresa. 


NAPOMENA
„ Potvrđivanje optužnice protiv određenog lica ne znači da je to lice zaista i odgovorno za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.“


Vijest je napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh