Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Omarska priznao izvršenje krivičnih djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja

11.12.2020.

U prostorijama Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala danas je ispitano lice V.S. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Izjašnjavajući se na okolnosti izvršenja krivičnih djela, u prisustvu svog branioca, V.S. je priznao krivična djela za koja se sumnjiči, nakon čega je pušten da se brani sa slobode, jer nisu postojali zakonski razlozi za određivanje mjere pritvora. 

Navedeno lice se sumnjiči da je  dana 10.12.2020. godine  u svojstvu direktora Osnovne škole „Vuk Karadžić„ Omarska učinio krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja na način da je od radnice ove škole, zaposlene na određeno vrijeme,  zahtijevao novčani iznos  u visini od 2.000,00 KM od kojeg novčanog iznosa je primio 1.000,00 KM, a preostali iznos trebao je da primi do marta 2021. godine, a sve u namjeri da iskorištavanjem svog službenog položaja  pribavi sebi ili drugim licima protivpravnu imovinsku korist.  

Osumnjičeni je juče lišen slobode u operativnoj akciji  koju su realizovali policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Prijedor, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva.


Vijest je napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh