Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Tužilaštvo predložilo određivanje mjere pritvora protiv sudije Osnovnog suda u Banja Luci

22.04.2021.

Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala predložilo je sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci, određivanje mjere pritvora protiv sudije Osnovnog suda u  Banja Luci N.P. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo  Trgovina uticajem.

N.P se sumnjiči da je od oštećenog S.H zatražio, a dana 21.04.2021. godine i primio novčani iznos od 1.000,00 evra, kako bi koristeći svoj uticaj  sudije, garantovao zaštitu i povoljan ishod postupka za privredno društvo u vlasništvu oštećenog koji se odnosi na zahtjev za upis privrednog društva u sudski registar  kod Okružnog privrednog suda u Banja Luci.

Republički javni tužilac mjeru pritvora predložio je zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.


Vijest je napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh