Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Aktuelnosti

   1 - 6 / 36  >

Rezultati sortirani prema prioritetu i datumu vijesti
Tužilaštvo predložilo određivanje mjere pritvora  protiv R.G. zbog  ubistva banjalučkog preduzetnika Slaviše Krunića

Tužilaštvo predložilo određivanje mjere pritvora protiv R.G. zbog ubistva banjalučkog preduzetnika Slaviše Krunića

Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala uputilo je sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci, prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenog R.G. zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično djelo Teško ubistvo na štetu banjalučkog preduzetnika Slaviše Krunića.

12.05.2019.

Tužilaštvo predložilo produženje mjere pritvora protiv tri lica, pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se bavila trgovinom narkotika

Tužilaštvo predložilo produženje mjere pritvora protiv tri lica, pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se bavila trgovinom narkotika

Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala uputilo je Posebnom vijeću za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Vrhovnog suda RS prijedlog za produženje mjere pritvora protiv D.E, Ž.E. i S.T, zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivično djelo Izvršenje krivičnog djela u sastavu kriminalnog udruženja u vezi sa krivičnim djelom Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

10.05.2019.

Tužilaštvo predložilo određivanje mjere pritvora  protiv E.B zbog  ubistva banjalučkog preduzetnika Slaviše Krunića

Tužilaštvo predložilo određivanje mjere pritvora protiv E.B zbog ubistva banjalučkog preduzetnika Slaviše Krunića

Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala uputilo je sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci, prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenog E.B. zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično djelo Teško ubistvo na štetu banjalučkog preduzetnika Slaviše Krunića.

24.04.2019.

Tužilaštvo predložilo određivanje mjere pritvora  protiv M.Š zbog ubistva policijskog službenika  i pokušaja ubistva  drugog lica

Tužilaštvo predložilo određivanje mjere pritvora protiv M.Š zbog ubistva policijskog službenika i pokušaja ubistva drugog lica

Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala uputilo je danas sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci, prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenog M.Š zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Teško ubistvo na štetu policijskog službenika Tubin Slađenka u sticaju sa krivičnim djelom Ubistvo u pokušaju na štetu Šabić Veselka.

23.04.2019.

Tužilaštva u BiH opredijeljena za veću transparentnost u radu

Tužilaštva u BiH opredijeljena za veću transparentnost u radu

„Jačanje transparentnosti u radu tužilaštava jedan je od definisanih strateških ciljeva tužilačkog sistema Republike Srpske i tužilaštva su opredijeljena da u skladu sa mogućnostima i principom zaštite istrage pruže informacije za javnost i unaprijede komunikaciju sa medijima”, rekao je zamjenik glavnog republičkog javnog tužioca – specijalni tužilac Miodrag Bajić na seminaru o jačanju transparentnosti tužilaštava u BiH, koji je održan 4.i 5. aprila 2019. godine u Sarajevu.

05.04.2019.

Na osnovu međunarodne potjernice, osumnjičeni Miljan Vujović predat organima gonjenja Republike Srpske

Na osnovu međunarodne potjernice, osumnjičeni Miljan Vujović predat organima gonjenja Republike Srpske

Na osnovu međunarodne potjernice, nadležni organi Republike Srbije izručili su nadležnim organima Bosne i Hercegovine odnosno Republike Srpske osumnjičenog Miljana Vujovića iz Bileće protiv kojeg Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala provodi istragu zbog krivičnih djela Zločinačko udruženje, Otmica i Teško ubistvo na štetu Petra Bajčetića iz Bileće.

06.03.2019.

   1 - 6 / 36  >