Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Због трговине дјецом оптужено три лица

11.01.2021.

Судија за претходно саслушање Окружног суда у Бањалуци потврдио је оптужницу коју је Републичко јавно тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала дана 25.12.2020. године подигло против Сеферовић Јасмина, Сеферовић  Љубе и лица са иницијалима А.С. 

Оптужница Сеферовић Јасмина терети да је живио у ванбрачној заједници са дјететом млађим од 16 година,  те да је током трајања ванбрачне заједнице, у периоду од децембра 2018. године до 20.02.2020.године, малољетно лице држао ради искориштавања њезиног рада присилним просјачењем, чиме је починио кривично дјело Трговина дјецом у стицају са кривичним дјелом Ванбрачна заједница са дјететом, а  А.С. да је као мајка, из користољубља омогућила да њезино дијете које није навршило 16 година живи у ванбрачној заједници са пунољетним лицем, чиме је починила кривично дјело Ванбрачна заједница са дјететом, док Сеферовић Љубу оптужница терети за помагање у извршењу кривичног дјела Ванбрачна заједница са дјететом. 


НАПОМЕНА
„ Потврђивање оптужнице против одређеног лица не значи да је то лице заиста и одговорно за почињење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело док се павоснажном пресудом не утврди његова кривица.“


Vijest je napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh