Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Због кривичног дјела Напад на судију или јавног тужиоца оптужено једно лице

14.10.2019.

Судија за претходно саслушање Окружног суда у Бањалуци потврдио је оптужницу коју је 24.09.2019.године Републичко јавно тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала подигло против Новић Горана због кривичног дјела  Напад на судију или јавног тужиоца.

Оптуженом  се ставља на терет да је  05.07.2019. године у 19.32 часа, у Дервенти, путем свог мобилног телефона,  на мобилни телефон  З.С из Дервенте, оца оштећене окружне јавне тужитељице из  Добоја, знајући да  је он отац оштећене, послао  СМС поруку  пријетећег садржаја, о којој поруци је отац јавне тужитељице исту одмах обавијестио, што је изазвало узнемиреност и страх код оштећене и њене породице.

Оптужницом је предложено да се Новић Горану укине притвор и исти пусти на слободу, те да суд према истом одреди мјеру забрана напуштања боравишта, те као додатну мјеру нареди привремено одузимање путних исправа уз забрану издавања нових путних исправа, као и забрану коришћења личне карте за прелазак државне границе Босне и Херцеговине.
 
НАПОМЕНА
„ Потврђивање оптужнице против одређеног лица не значи да је то лице заиста и одговорно за почињење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело док се павоснажном пресудом не утврди његова кривица.“


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh