Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Potvrđena optužnica protiv tri lica

03.06.2019.

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je 30.05.2019. godine Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv Grba Milorada, Misimović Adisa i Krehić Benjamina zbog krivičnog djela  Izvršenje  krivičnog djela u sastavu kriminalnog udruženja u  vezi s krivičnim djelom Neovlašćena  proizvodnja i promet opojnih droga.

Optužnica navedena lica tereti da su početkom 2019. godine, na osnovu prethodnog zajedničkog dogovara, a u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, kao pripadnici grupe, koja je organizovana od strane za sada nepoznatog lica,  na području Republike  Srpske odnosno Bosne i Hercegovine učestvovali u neovlašćenoj nabavci, ilegalnom skladištenju i transportu veće količine opojne droge marihuna u svrhu dalje prodaje zainteresovanim kupcima na području Republike Srpske odnosno Bosne i Hercegovine. 

Optužena lica lišena su slobode 08.01.2019. godine i nalaze se u pritvoru. Optužnicom je predloženo da se istima pritvor produži do okončanja glavnog pretresa.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh