Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

mail print fav manja slovaveća slova

Protiv osumnjičenog S.S tužilaštvo predložilo određivanje mjere pritvora

07.11.2018.

Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala uputilo je danas sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci prijedlog za određivanje mjere pritovora protiv osumnjičenog S.S zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio  krivično djelo Napad na sudiju i javnog tužioca iz člana 339. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 03.11.2018. godine, putem internet aplikacije „Viber“ ozbiljno zaprijetio ubistvom upotrebom oružja sudiji Okružnog suda u Banja Luci, na način da je u  vremenskom periodu od 14.54 časova do 22.18 časova sa svog mobilnog telefona na njen mobilni telefon slao poruke koje je ista shvatila kao ozbiljne prijetnje.

Sudija kojoj su upućene prijeteće poruke postupa kao predsjednik vijeća Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala u krivičnom predmetu koji se vodi protiv osumnjičenog i drugih zbog krivičnog djela Organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom Razbojništvo.

Republički javni tužilac mjeru pritvora predložio je zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke koje je potrebno saslušati tokom istrage, odnosno da bi mogao uništiti ili sakriti dokaze i tragove važne za krivični postupak.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh