Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

mail print fav manja slovaveća slova

Zbog davanja mita policijskim službenicima, optuženo jedno lice

03.09.2018.

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala  dana  29.08.2018. godine podiglo protiv Palačković Ognjena zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično djelo Davanje mita.

Optužnica Palačkovića tereti da je 20.07.2018. godine u mjestu Saračica, područje Grada Banja Luka, na lokalnom putu Saračica – Goleši, upravljajući neregistrovanim motornim vozilom, bez položenog vozačkog ispita, policijskim službenicima, koji su obavljali službene radnje obilaska područja grada Banja Luka i koji su zaustavili vozilo kojim je isti upravljao, te zatražili na uvid vozačku dozvolu i potvrdu o registraciji, nekoliko puta ponudio novac kako bi izbjegao sankcionisanje za učinjene prekršaje, jer tražene dokumente nije imao.

Kako  su policijski službenici odbili primiti novac, optuženi je novčanicu u apoenu od 100 KM, stavio ispod sjedištva vozača u službenom vozilu,  nakon čega  je isti lišen slobode.


NAPOMENA
„ Potvrđivanje optužnice protiv određenog lica ne znači da je to lice zaista i odgovorno za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pavosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.“


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh