Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Zbog davanja mita policijskim službenicima, optuženo jedno lice

mailprint fav manja slovaveća slova

03.09.2018.

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala  dana  29.08.2018. godine podiglo protiv Palačković Ognjena zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično djelo Davanje mita.

Optužnica Palačkovića tereti da je 20.07.2018. godine u mjestu Saračica, područje Grada Banja Luka, na lokalnom putu Saračica – Goleši, upravljajući neregistrovanim motornim vozilom, bez položenog vozačkog ispita, policijskim službenicima, koji su obavljali službene radnje obilaska područja grada Banja Luka i koji su zaustavili vozilo kojim je isti upravljao, te zatražili na uvid vozačku dozvolu i potvrdu o registraciji, nekoliko puta ponudio novac kako bi izbjegao sankcionisanje za učinjene prekršaje, jer tražene dokumente nije imao.

Kako  su policijski službenici odbili primiti novac, optuženi je novčanicu u apoenu od 100 KM, stavio ispod sjedištva vozača u službenom vozilu,  nakon čega  je isti lišen slobode.


NAPOMENA
„ Potvrđivanje optužnice protiv određenog lica ne znači da je to lice zaista i odgovorno za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pavosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.“


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh