Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Потврђена оптужница против три лица због убиства Славише Крунића

13.01.2020.


Судија за претходно саслушање Окружног суда у Бањалуци потврдио је оптужницу коју је 27.12.2019.године Републичко јавно тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала подигло против три лица због кривичног дјела тешко убиство на штету бањалучког привредника Славише Крунића и његовог радника обезбјеђења. Оптужница је подигнута против Бенеди  Ђукановића, Емилија Балде и Родољуба Гајића.

Оптужница Ђукановића и Балду терети да су у времену од почетка 2019. године до 22.04.2019. године, на подручју општине Лакташи, заједно са, сада покојним Жељком Ковачевићем, по претходном договору организовали и дана 22.04.2019. године, у вечерњим часовима, лишили живота оштећеног Славишу Крунића у близини његове породичне куће у Гламочанима, на начин да су сачекали  возило којим се исти кретао  и у тренутку смањења брзине кретања возила отворили рафалну паљбу из аутоматског оружја и нанијели тешке повреде опасне по живот Славиши Крунићу и његовом обезбјеђењу, од којих су Крунић и један радник обезбјеђења преминули, док је други радник обезбјеђења тешко рањен.

Оптужница Родољуба Гајића, запосленог у „Sector Security“  д.о.о. и ангажованог на пословима личног обезбјеђења супруге и дјеце оштећеног Крунића, терети за помагање у извршењу овог кривичног дјела. Истрагом је утврђено да је Родољуб Гајић информације које су му биле познате и доступне, а тичу се кретања и навика оштећеног  Крунића, у више наврата, путем телефона или у непосредним контактима саопштавао Ковачевић Жељку, знајући да ће исти лиштити живота Славишу Крунића, а који му је за пружене информације обећао опростити новчани дуг којег је Гајић имао према њему.

Оптужена лица налазе се у притвору, а оптужницом је предложено да се истима притвор продужи до окончања главног претреса.


НАПОМЕНА
„ Потврђивање оптужнице против одређеног лица не значи да је то лице заиста и одговорно за почињење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело док се павоснажном пресудом не утврди његова кривица.“


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh