Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Потврђена оптужница против три лица

03.06.2019.

Судија за претходно саслушање Окружног суда у Бањалуци потврдио је оптужницу коју је 30.05.2019. године Републичко јавно тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала подигло против Грба Милорада, Мисимовић Адиса и Крехић Бењамина због кривичног дјела  Извршење  кривичног дјела у саставу криминалног удружења у  вези с кривичним дјелом Неовлашћена  производња и промет опојних дрога.

Оптужница наведена лица терети да су почетком 2019. године, на основу претходног заједничког договара, а у намјери прибављања противправне имовинске користи, као припадници групе, која је организована од стране за сада непознатог лица,  на подручју Републике  Српске односно Босне и Херцеговине учествовали у неовлашћеној набавци, илегалном складиштењу и транспорту веће количине опојне дроге марихуна у сврху даље продаје заинтересованим купцима на подручју Републике Српске односно Босне и Херцеговине. 

Оптужена лица лишена су слободе 08.01.2019. године и налазе се у притвору. Оптужницом је предложено да се истима притвор продужи до окончања главног претреса.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh