Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Tužilaštvo predložilo određivanje mjere pritvora protiv E.B zbog ubistva banjalučkog preduzetnika Slaviše Krunića

24.04.2019.

 

Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala uputilo je  sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci, prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenog E.B. zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično djelo Teško ubistvo na štetu banjalučkog preduzetnika Slaviše Krunića.

Osumnjičenom se  stavlja na teret da je zajedno i po prethodnom dogovoru sa, sada pokojnim Ž.K. i B.Đ.iz, za sada neutvrđenih  motiva, a u namjeri da liše života Slavišu Krunića u više  navrata dogovarali način izvršenja djela, nabavku oružja, način komuniciranja, da bi dana 22.04.2019. godine  postigli konačan dogovor i isti sproveli u djelo.

Republički javni tužilac mjeru pritvora predložio je zbog  opasnosti od bjekstva, imajući u vidu težinu krivičnog djela koje se osumnjičenom stavlja na teret, činjenicu da je lice izrazito kriminogenog ponašanja, koje je i ranije bilo osuđivano, zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati kriviči postupak uticajem na svjedoke i saizvršioca krivičnog djela, zbog težine krivičnog djela, načina izvršenja i posljedica krivičnog djela, te svih drugih okolnosti koje ukazuju da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh