Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

mail print fav manja slovaveća slova

Тужилаштво предложило продужење мјере притвора против три лица код којих је пронађено и одузето око 245 килограма опојне дроге марихуана

01.02.2019.

Републичко јавно тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала упутило је данас судском вијећу Окружног суда у Бањалуци, приједлог за продужење мјере притвора против М.Г, А.М и  Б.К због постојања основане сумње да су учинили кривично дјело Извршење кривичног дјела у саставу криминалног удружења у вези са кривичним дјелом Неовлашћена производња и промет опојних дрога.

Осумњиченима се ставља на терет да су почетком 2019. године, на основу претходног заједничког договора, у намјери прибављања противправне имовинске користи, као припадници организоване криминалне групе, на подручју Републике Српске односно Босне и Херцеговине вршили неовлашћену производњу, набавку, илегално складиштење и транспорт опојне дроге марихуана у већој количини у сврху даље продаје заинтересованим купцима на подручју Републике Српске односно Босне и Херцеговине.

Републички јавни тужилац продужење мјере притвора затражио је због опасности од бјекства, постојања бојазни да ће осумњичени боравком на слободи уништити, сакрити или измијенити трагове и предмете важне за кривични поступак односно ометати кривични поступак утицајем на саучеснике односно прикриваче, због бојазни да ће осумњичени боравком на слободи поновити кривично дјело или да ће довршити покушано кривично дјело као и због чињенице да се ради о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет  година или тежа.

Републички  јавни тужилац сматра  и да би у конкретном случају пуштање осумјичених на слободу резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда имајући у виду сам начин извршења овог дјела као и количину опојне дроге коју су исти превозили и која је била намјењена тржишту Републике Српске и Босне и Херцеговине.

Осумњичени су лишени слободе 08.01.2019. године  на подручју општине Гацко, којом приликом је код истих пронађено и одузето  око 245 килограма опојне дроге марихуана.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh