Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

mail print fav manja slovaveća slova

Због кривичног дјела Отмица оптужено једно лице

30.01.2019.

Судија за претходно саслушање Окружног суда у Бањалуци потврдио је оптужницу коју је  29.01.2019. године Републичко јавно тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала подигло против Церовац Драгана због кривичног дјела Отмица.

Оптужница Церовца терети да је 14.05.2018. године, у саставу групе, заједно са још два лица која се тренутно налазе у бјекству,  извршио кривично дјело Отмица на штету  лица Н.Ј. тако што су критичног дана у Бијељини, у периоду од 14.00 до 22.00 часа, силом и пријетњом, задржали, а потом и одвели оштећеног у намјери да од њега изнуде новац и принуде га да на своју штету сачини и потпише и овјери уговор о позајмици са лицем Ф. М. на износ од 16.000,00 КМ.

Оптужницом је предложено  и да се Церовцу  продужи притвор  из разлога што се исти терети за тешко кривично дјело за које је прописана казна затвора од једне до десет година, али и због чињенице да постоје околности које указују на опасност од бјекства, односно да би  исти пуштањем на слободу побјегао и тиме постао недоступан органима гоњења и надлежном суду у Републици Српској.

НАПОМЕНА
„ Потврђивање оптужнице против одређеног лица не значи да је то лице заиста и одговорно за почињење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело док се павоснажном пресудом не утврди његова кривица.“


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh