Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

mail print fav manja slovaveća slova

Руководилац Одсјека Министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске оптужен за примање мита

16.01.2019.

Судија за претходно саслушање Окружног суда у Бањалуци потврдио је оптужницу коју је  11.01.2019. године Републичко јавно тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала подигло против Јове Јовића због кривичног дјела Примање мита.

Оптужница Јовића терети да је дана 05.10.2018. године у Добоју, у службеним просторијама  Министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске, у својству службеног лица, као руководилац Одсјека у Добоју и предсједник Комисије за идентификацију лица којима се обезбјеђује смјештај по пројекту ЦЕБ 2 - пројекат затварања колетивних и алтернативних смјештаја у Добоју, захтијевао новац у износу од 1.000 евра или 2.000 КМ од једне породице ради стављања исте на списак и убрзавања процеса рјешавања њиховог стамбеног питања на подручју града Добоја, а дана 11.10.2018.године у службеним просторијама министарства од члана породице  и примио тражени новчани износ од 1000 евра.

Јовић је као службено лице примио поклон да у оквиру свога овлаштења изврши службену радњу коју би морао извршити, чиме је учинио кривично дјело  које  му се оптужницом ставља на терет.

 

НАПОМЕНА
„ Потврђивање оптужнице против одређеног лица не значи да је то лице заиста и одговорно за почињење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело док се павоснажном пресудом не утврди његова кривица.“


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh