Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Девет лица оптужено за недозвољену набавку ватреног оружја, муниције и експлозивних материја као и неовлашћену набавку и продају лијекова

31.12.2018.

Судија за претходно саслушање Окружног суда у Бањалуци потврдио је оптужницу коју је 27.12.2018. године Републичко јавно тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала подигло против  девет лица  због постојања основане сумње да су вршили недозвољену набавку  ватреног оружја, муниције и експлозивних материја  као и неовлашћену набавку и продају лијекова.

Влачић Милија, Јовановић Зоран, Ћуковић Александар, Танић Миле и Влачић Драган оптужницом се терете да су учинили кривично дјело Извршење кривичног дјела у саставу криминалног удружења у вези са кривичним дјелом Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, а  Влачић Милија, Јовановић Зоран, Танић Миле и Влачић Драган и у вези са кривичним дјелом Недозвољена трговина.

Ђилас Небојша, Ђилас Миодраг и Лукић Боривоје терете се за кривично дјело Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, а Лонцо Слађан за кривично дјело Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја и кривично дјело Недозвољена трговина.

Према наводима оптужнице, у току 2014. године и почетком 2015. године, наведена лица су, у намјери прибављања противправне имовинске користи, вршили недозвољену набавку ватреног оружја, муниције и експлозивних материја, као и неовлашћену набавку и продају лијекова-таблета у већој количини и вриједности ради даље дистрибуције и продаје заинтересованим купцима на територији Краљевине Шведске.

Исто су складиштили на скривеним локацијама на територији Републике Српске, потом комплетирали и припремали за даљу продају, користећи том приликом путничка моторна возила у власништву рент-а-цар агенција, као и властита путничка моторна возила.

 

НАПОМЕНА
„ Потврђивање оптужнице против одређеног лица не значи да је то лице заиста и одговорно за почињење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело док се павоснажном пресудом не утврди његова кривица.“


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh