Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

mail print fav manja slovaveća slova

Opštinski tržišni inspektor optužen za Primanje mita

27.11.2018.

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je 22.11.2018. godine Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv Damira Ševića zbog krivičnog djela Primanje mita.

Prema navodima optužnice, Šević je u periodu od 17.08.2017. godine do 26.10.2017. godine, u svojstvu službenog lica, kao opštinski tržišni inspektor Opštine Kostajnica, vršio kontrolu i provjere zakonitosti i pravilnosti poslovanja Poslovne jedinice Tehnički pregled vozila,  privrednog subjekta ’’Dejanović produkt’’ d.o.o. Kostajnica, te iako je uočio nezakonitosti u poslovanju ovog privrednog subjekta, nije izdao prekršajni nalog za učinjeni prekršaj i nije izrekao mjeru zabrane obavljanja djelatnosti do otklanjanja nepravilnosti.

Šević se 26.10.2017. godine u službenoj prostoriji, u zgradi Opštine Kostajnica, po prethodnom dogovoru sastao sa zaposlenom u pravnom licu „Dejanović Produkt“ d.o.o. Kostajnica i od iste tražio novčani iznos od 600,00 KM, da ne izvrši ove službene radnje koje je morao izvršiti, čime je učinio krivično djelo koje mu se optužnicom stavlja na teret.


NAPOMENA
„ Potvrđivanje optužnice protiv određenog lica ne znači da je to lice zaista i odgovorno za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pavosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.“


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh