Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

mail print fav manja slovaveća slova

Policijski službenik optužen za Primanje mita

20.09.2018.

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je 04.09.2018. godine Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv Trbojević Milana zbog krivičnog djela Primanje mita.

Optužnica Trbojevića tereti da je dana 11.03.2018. godine oko 18:00 časova, u Kostajnici, u neposrednoj blizini graničnog prelaza, na raskrsnici puteva Novi Grad - Kozarska Dubica - Republika Hrvatska, postupajući kao policijski službenik na poslovima kontrole saobraćaja, zaustavio vozilo, a potom od lica koje je upravljalo vozilom zahtijevao i primio novac, kako ne bi izvršio službenu radnju koju je dužan da izvrši, odnosno izdao prekršajni nalog za počinjeni prekršaj.


NAPOMENA
„ Potvrđivanje optužnice protiv određenog lica ne znači da je to lice zaista i odgovorno za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pavosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.“


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh