Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

mail print fav manja slovaveća slova

Tužilaštvo predložilo određivanje mjere pritvora protiv tri lica zbog trgovine vatrenim oružjem i minsko eksplozivnim sredstvima

19.10.2018.

Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala uputilo je danas sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci,  prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv  R.B, R.O. i A.Š. zbog postojanja osnovane sumnje da su učnili krivično djelo Izvršenje krivičnog djela u sastavu kriminalnog udruženja, a u vezi sa krivičnim djelom Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su u toku 2018. godine, zajedno sa, za sada nepoznatim licima, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, kao pripadnici grupe, na području Bosne i Hercegovine odnosno Republike Srpske, vršili neovlašćenu nabavku, transport, ilegalno skladištenje i prodaju vatrenog oružja i minsko eksplozivnih sredstava zainteresovanim kupcima na teritoriji Republike Srpske i zemalja Zapadne Evrope, uglavnom licima iz kriminalnog miljea, pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa, za potrebe izvršenja krivičnih djela kao i pripadnicima terorističkih organizacija za izvođenje terorističkih napada.

Republički javni tužilac mjeru pritvora predložio je zbog opasnosti od bjekstva, osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, sakriti ili izmijeniti tragove i predmete važne za krivični postupak, odnosno da bi isti mogli ometati krivični postupak uticajem na saučesnike odnosno prikrivače, ali i zbog bojazni da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh