Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

mail print fav manja slovaveća slova

Zbog prijetnji ubistvom predsjedniku sudskog vijeća, optuženo jedno lice

03.09.2018.

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je 30.08.2018. godine Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv Šarčević Milka zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično djelo Napad na sudiju i javnog tužioca.

Optužnica Šarčevića tereti da je dana 16.07.2018. godine nakon javnog objavljivanja presude  kojom je oglašen krivim  i kojom mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 5 godina i 10 mjeseci uputio ozbiljne prijetnje ubistvom sudiji Snježani Kudrić, predsjedniku vijeća u ovom krivičnom postupku koji se protiv optuženog  i drugih lica vodi pred Okružnim sudom u Banjaluci po optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka zbog krivičnog djela Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

Optuženi je prijeteće riječi i uvrijedljive komentare u  odnosu na  sudiju,  izrekao u prisutnosti četiri pripadnika sudske policije u službenom vozilu, tokom transporta u Kazneno popravni zavod Banja Luka, gdje izdržava mjeru pritvora po odluci suda u navedenom predmetu.

 

NAPOMENA
„ Potvrđivanje optužnice protiv određenog lica ne znači da je to lice zaista i odgovorno za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pavosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.“


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh