Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Optužnice

   1 - 6 / 44  >

Rezultati sortirani prema prioritetu i datumu vijesti
Jedno lice optuženo za krivično djelo Teško ubistvo

Jedno lice optuženo za krivično djelo Teško ubistvo

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je 22.03.2021. godine Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv Siniše Šakića zbog krivičnog djela Teško ubistvo, a na štetu oštećenog S.Ć.

24.03.2021.

Zbog utaje poreza  i doprinosa i zloupotrebe ovlašćenja u privredni optuženo tri lica

Zbog utaje poreza i doprinosa i zloupotrebe ovlašćenja u privredni optuženo tri lica

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala dana 30.12.2020. godine podiglo protiv Dobrijević Save, Trivun Riste i Grujić Biljane.

18.01.2021.

Zbog trgovine djecom optuženo tri lica

Zbog trgovine djecom optuženo tri lica

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala dana 25.12.2020. godine podiglo protiv Seferović Jasmina, Seferović LJube i lica sa inicijalima A.S.

11.01.2021.

Univerzitetski profesor optužen za primanje mita

Univerzitetski profesor optužen za primanje mita

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banja Luci potvrdio je optužnicu koju je 24.09.2020. godine Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv Veljka Đukića zbog krivičnog djela primanje mita.

15.10.2020.

Inspektori Poreske uprave Republike Srpske optuženi za primanje mita

Inspektori Poreske uprave Republike Srpske optuženi za primanje mita

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je 05.08.2020. godine Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv inspektora Poreske uprave Republike Srpske, Područni centar Prijedor, Barović Nemanje i Ristić Mihajla zbog krivičnog djela Primanje mita i Trgovina uticajem i Bilbija Marinka zbog krivičnog djela Davanje mita.

06.08.2020.

Potvrđena optužnica protiv tri lica  zbog ubistva Slaviše Krunića

Potvrđena optužnica protiv tri lica zbog ubistva Slaviše Krunića

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je 27.12.2019.godine Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv tri lica zbog krivičnog djela teško ubistvo na štetu banjalučkog privrednika Slaviše Krunića i njegovog radnika obezbjeđenja. Optužnica je podignuta protiv Benedi Đukanovića, Emilija Balde i Rodoljuba Gajića.

13.01.2020.

   1 - 6 / 44  >